Cloudist

Glöm grön - tänk positivt

"Hållbar", "miljövänlig", "grön" - många uttryck har använts genom åren för att beskriva saker som på något sätt borde få planeten vi lever på att visa oss lite uppskattning. Men företag som fortfarande talar om "going green" hamnar efter dem som börjar komma i hamn och kan visa upp ett bevis på det. Idag finns det en ny ledstjärna på himlen, och den heter "Klimatpositiv".

Cloudist har ett tajt samarbete med VMware m.fl.

Vad betyder det egentligen?

Bra fråga. ”Klimatpositiv” är ett uttryck som företag använder för att visa att de är engagerade i att gå ännu längre än att bara bli koldioxidneutrala (= noll nettoutsläpp av växthusgaser). I princip lovar de att reducera sina utsläpp till en nivå som är lägre än vad deras värdekedja producerar, vilket skapar miljöfördelar genom att ta bort ytterligare koldioxid från atmosfären. Detta inom en viss tid längre fram, t.ex. senast 2030 eller 2050. På Cloudist är vi redan framme, och det är ganska coolt.

När blir ett minus ett plus?

Enkel matematik – det är när du kan visa dina kunder hur mycket lägre deras utsläpp blir genom att använda dina tjänster, t.ex. som i ett typiskt kundcase baserat på en genomsnitts virtuell server där vi kunde visa att slutanvändaren producerade -399 gram koldioxid per virtuell server och år.

Vad är vår hemlighet?

Ingen, faktiskt. Vi har ett nära samarbete med EcoDataCenter Group här i Sverige som levererar colocation-lösningar som är både extremt säkra och mycket hållbara. Faktum är att EcoDataCenter är banbrytande inom området Hållbar IT, och har bl.a. skapat världens första klimatpositiva datacenter.

 

 

 

 

Läs mer på nedan länkar:

 

https://ecodatacenter.se/why-ecodatacenter/sustainability/
https://www.vmware.com/company/news/updates/2021/zero-carbon-committed-initiative.html
https://cloud.vmware.com/providers/zero-carbon

Cloudist

Easy does it

Cloudist AB
Orgnr: 559269-6313
Adress: Nordenskiöldsgatan 11a
211 19, Malmö
Newsletter signup