Nytt strategisk samarbete

Gridheart och Cloudist ingår strategiskt samarbete för att erbjuda svenskproducerade och gröna molntjänster

Stockholm, 26 juni 2024 - Gridheart, en ledande nordisk molndistributör, meddelar idag sitt nya partnerskap med Cloudist, en specialist på svenskproducerade molntjänster. Genom detta samarbete kommer Gridheart att inkludera Cloudists omfattande utbud av molntjänster i sitt sortiment, vilket ger kunderna tillgång till lokalproducerade och högkvalitativa molnlösningar.

Cloudist erbjuder en rad tjänster inklusive skalbara lagringslösningar, virtuella servrar och säkerhetskopiering, alla med fokus på hållbarhet. Deras molntjänster drivs till 100% av förnybar energi, vilket hjälper företag att minska sitt koldioxidavtryck samtidigt som de får tillgång till pålitliga och effektiva lösningar.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Cloudist," säger Carl Hagström, VD på Gridheart AB. "Detta partnerskap stärker vår position som en ledande molndistributör och ger våra kunder tillgång till de bästa svenskproducerade och gröna molntjänsterna."

"I samarbete med Gridheart tar vi Cloudists hållbara och gröna molnplattform till nya nivåer och öppnar upp för nya möjligheter" säger Jasenko Masic, VD på Cloudist. "Vår ambition är att vara ledande inom utvecklingen av gröna molntjänster, vilket kräver innovativt tänkande, ny energi och nya perspektiv. Vi och Gridheart är en perfekt match: deras engagemang för att förenkla och förbättra hanteringen av molntjänster, tillsammans med deras starka värderingar inom innovation och hållbarhet, är exakt vad vi söker i ett partnerskap. Tillsammans möjliggör vi leverans av pålitliga och miljövänliga IT-tjänster som inte bara möter dagens behov utan också tar ansvar för framtiden på alla sätt. Genom vårt partnerskap stärker vi Cloudists löfte och motto, 'Green Clouds Ahead™'"

Om Cloudist:

Cloudist är en ledande svensk molnleverantör som utmanar de stora aktörerna genom att erbjuda 100% hållbara och gröna molntjänster. Vi fokuserar på förutsägbara kostnader utan inlåsning, samt tillgänglig och personlig service. Vår vision är att bli den ledande aktören inom gröna molntjänster och IT-partnerns bästa val i Norden. Green Clouds Ahead. Läs mer på www.cloudist.se.

Om Gridheart:

Gridheart är en ledande leverantör av molnbaserade lösningar för MSP:er i Norden. I en digital tid där IT-säkerhet är av största vikt erbjuder Gridheart säkerhetslösningar i världsklass. Vi är specialiserade på att leverera molntjänster som skyddar digitala tillgångar i ett föränderligt IT-landskap, där nya cyberhot ständigt uppstår.

Boka möte

Cloudist AB

Org nr: 559269-6313

Mäster Johansgatan 11

211 21 Malmö