Molntjänst

S3 Lagring

2022-03-30 NYHET! Snart släpper vi S3 även från Norr.

Cloudist S3 Lagring är en säker och mångsidig lagringstjänst. Optimerad för skalbarhet, långtidslagring och tillgänglighet och utformad för att ta itu med en mängd olika användningsområden.

Via S3-protokollet (Simple Storage Service) så kan ni enkelt och säkert frigöra utrymme från en primär lagringsyta och på så sätt optimera nyttjandet av datan utan att behöva ta bort något. S3 är en standard för många plattformar eller mjukvaror, så har det aldrig varit lättare att nu kunna se över sin data och säkerställa att rätt data är på rätt plats till rätt pris.

På den här sidan kan du läsa om:

Features

Upptäck hur objektlagring hjälper din verksamhet att växa – optimerad för skalbarhet, kompatibilitet, långtidslagring och tillgänglighet.

Metadata-sökning

Erbjuder en funktion för metadatasökning efter objekt som använder en utbredd metod för förfrågningar. Detta är en kraftfull funktion i vår tjänst som gör att S3-objektklienter kan söka efter objekt i hinkar med hjälp av systemet och anpassade metadata.

Tillgänglighet

Inbyggt stöd för flera protokoll gör S3-tjänsten flexibel. Applikationer kan läsa och skriva direkt till tjänsten eller via monteringspunkter om de stöds av applikationen.

S3 API-kompatibilitet

Plattformen och tjänsten stöder alla relevanta funktioner i S3 API.

Skalbart

Som en objektlagringsplattform är den optimalt anpassad för molnlagring när det gäller skala, långtidslagring och tillgänglighet.

Prisexempel

Prisexempel på S3 buckets

 1 TB

Cloudist S3 Lagring

-136g CO2 avtryck
Obegränsad dataöverföring

 5 TB

Cloudist S3 Lagring

-680g CO2 avtryck
Obegränsad dataöverföring

 10 TB

Cloudist S3 Lagring

-1,36kg CO2 avtryck
Obegränsad dataöverföring

För mer information klicka här.

Fortfarande inte övertygad?
År 2021 blev vi nominerade till Zero Carbon Partner of the Year samt Most Innovative Partner of the Year på VMware Nordic Partner Awards!

Fördelar

Cloudist S3 Lagring är ett väldigt kostnadseffektivt sätt att lagra filer, video eller bild på.

Kompatibelt

Brett stöd för utvecklarens språk - ger enkel och säker åtkomst med nästan vilket språk som helst .NET, Java, C, Flex, PHP, Python, Ruby och JavaScrip.

Skyddat

Med möjligheten att ställa in skydd eller versionshantering av objektet kan du förhindra oönskad redigering eller radering av objektet.

Snabbt

Centralt beläget med <15ms latens till alla större städer i Norden.

Krypterat

Kryptering av data med 256-bitars AES-kryptering - säkerställer att dina objekt är skyddade.

Hitta dina objekt snabbt

Utökad metadata låter dig hämta dina data enkelt, snabbt och kontextuellt med en branschledande metadatasökning.

Tredjepartskompatibelt

Kompatibilitet med en rad lösningar från tredje parts molnlösningar - exempelvis Dell EMC Cloudpools eller CloudArray.

Betala inte för några dolda kostnader som in/ut data utan endast för den ytan ni konsumerar. Vi har heller inga startavgifter eller minimumavgifter och som våra andra tjänster binder vi dig heller inte till något tidsbaserat avtal.

 

Exempel på ett av många användningsområde är att ansluta sin Veeam, Commvault, Cohesity eller annan backupmjukvara för att exempelvis flytta ut all backupdata som är äldre än 1 månad. Via policys kan man sätta upp en bra modell som passar just er eller er slutkund.

 

1TB eller 500TB eller varför inte 2PB? Vårt system skalar bättre än något annat och ni kommer aldrig behöva oroa er för att utrymmet blir fullt.

30 dagars gratis testperiod
Prova redan idag och få en 30-dagars gratis testperiod för att utforska alla fördelar som Cloudist-partner!

Vanliga frågor

S3-objektstorgae även kallat S3-kompatibel lagring är en förkortning för Simple Storage Service och är utvecklad av AWS. Istället för att organisera filer i kataloger lagrar objektlagringssystem filer i kataloger som ofta kallas för buckets och använder unika ID för att hämta dem. Det är enkelt och snabbt att installera och kompatibelt med tusentals programvaror och lagringssystem.

Låt oss säga att du har en säkerhetskopia av din servermiljö och har slut på diskutrymmet, då kan du använda S3-lagring för ett sätt att flytta äldre kall data till en S3-bucket och frigöra utrymme. Samma princip gäller för en NAS (fillagring). Ett annat exempel är att du kan arkivera äldre filer från din dyra primära lagring. Containertjänster eller applikationer är också ett användningsområde för S3-lagring.

S3-kompatibelt objektlagring innebär att tjänsten pratar med S3 via API, applikationer som stöder S3 API kan använda den här tjänsten. Användaren får en särskild lagringspool (namespace) och inom sitt namnespace skapar användaren buckets som är en form av en katalog. Varje bucket har sin egen policy och kontrolleras av bucketskaparen. När filer laddas upp styr tillhörande behörigheter som är inställda på bucketen vem som kan och inte kan komma åt filerna. Till exempel. Om en policy är inställd att user1 endast har läsrättigheter kan alla förfrågningar med den här referensen endast lista och se objekt som ligger i den specifika bucketen. Ett annat exempel är att vi kan ställa in att endast användare med IP nr x.x.x.x får åtkomst etc.

Relaterade tjänster

Upptäck fler tjänster som kan stärka och underlätta för din verksamhet.

Cloudist

Easy does it

Cloudist AB
Orgnr: 559269-6313
Adress: Nordenskiöldsgatan 11a
211 19, Malmö
Newsletter signup